Sleutel 14

God wil het ook voor jou doen

God maakt geen onderscheid. (Romeinen 2:11 NBV)

Persoonlijk hou ik enorm van het luisteren naar getuigenissen over dingen die God in het leven van iemand heeft gedaan. Het zijn vaak prachtige verhalen met onverwachte wendingen. Wonderen die God doet.

Ik ontdekte echter ook dat er een geestelijke wetmatigheid bestaat bij het luisteren naar getuigenissen. Waar ik achter kwam is dat God vaak hetzelfde wonder doet in het leven van degene die het getuigenis hoort. Een getuigenis heeft profetische kracht. Het getuigenis van Jezus is namelijk de geest van de profetie. (Openbaringen 19:10 HSV)

God is niet veranderd. Wat Hij lang geleden voor hen deed, wil Hij vandaag ook voor jou doen.

In de Bijbel lezen we geweldige getuigenissen van mensen die God rijkelijk zegent.

We kunnen honderden Bijbelse voorbeelden toevoegen van grote, geweldige dingen die God gedaan heeft om in de noden van mensen te voorzien. God is niet veranderd. Wat Hij lang geleden voor hen deed, wil Hij vandaag ook voor jou doen. Dat is geweldig nieuws. Het staat beschreven in Romeinen 9:11: For there is no respect of persons with God. (KJV)

Vrij vertaald betekent dit: God maakt geen onderscheid tussen mensen. Hij behandelt de één niet met meer respect of gunst dan de ander.

Stap daarom ook niet in de valkuil van jaloezie. Als je ziet dat God een medegelovige rijkelijk zegent dan kun je blij zijn en beseffen dat God voor jou hetzelfde wil doen. God heeft alleen maar lievelingetjes. Niet slechts één of twee.

Laten we elkaar vertellen wat God in ons leven en bedrijf heeft gedaan. Als je naar elkaar luistert en beseft dat God geen onderscheid maakt tussen mensen, zal er geloof ontstaan dat God hetzelfde voor jou wil doen. Dat is de kracht van een getuigenis.

Benieuwd naar de hele sleutel? Lees de volledige sleutel in het boek ‘101 Sleutels’.

Meer sleutels ontdekken?

Via de onderstaande link vindt u de andere sleutel previews.