Sleutel 24

De tienden brengen bescherming

God zegent ons als we Hem tien procent van ons inkomen geven. Dit noemen we ook wel het principe van de tienden. Een principe dat ons niet alleen met de zegen van God verbindt, maar er ook voor zorgt dat onze business beschermd is.

God doet wat Hij zegt en zal jou zegenen en beschermen als jij je tienden geeft.

Ik zal ter wille van u de kaalvreter bestraffen, zodat hij de vrucht van de aardbodem bij u niet te gronde richt, en de wijnstok op het veld bij u niet zonder vrucht zal blijven, zegt de heere van de legermachten.
(Maleachi 3:11 HSV)

Of je je er nu bewust van bent of niet, er is een strijd gaande om de zegen van God. De tegenstander van God, de duivel, zal er alles aan doen om onze zegen te roven. Toch is er goed nieuws: dit hoeft niet te gebeuren. God heeft ons namelijk autoriteit gegeven om weerstand te bieden tegen de praktijken van de duivel. De Bijbel geeft ons diverse instructies hoe we dat kunnen doen. Eén van die instructies is om God in gehoorzaamheid de eerste tien procent van ons inkomen te geven.

Laten we niet naïef zijn of eigenwijs zijn, maar laten we God geloven op Zijn Woord en Zijn instructies opvolgen.

God belooft dat Hij degene is die de kaalvreter voor ons bestraft en onschadelijk maakt. Deze belofte is voor mensen die hun tienden geven aan God. In mijn boek 10% staan diverse getuigenissen van mensen die in gehoorzaamheid hun tienden zijn gaan geven en daarna merkten hoe God Zijn woord hield. Zo beschrijft ondernemer Jan hoe hij te maken kreeg met een catastrofaal verlies van bijna tweehonderdduizend euro, waardoor hij voor een faillissement kwam te staan. Toch gaf Jan in geloof tien procent weg van de winst die hij op deze deal zou maken. Vlak daarna nam de leverancier onverwacht het hele risico en alle kosten over. Zo zorgde God er op bovennatuurlijke manier voor dat deze tragedie Jan bespaard bleef.

De geestelijke wereld is onzichtbaar, maar reëel. Er is meer wat wij niet zien, dan wat we wel zien. We zitten midden in een geestelijke strijd. Laten we daarom niet naïef zijn of eigenwijs, maar laten we God geloven op Zijn Woord en Zijn instructies opvolgen.

Ik beloof je dat je persoonlijk zult ervaren dat God doet wat Hij zegt en jou zal zegenen en beschermen als jij je tienden geeft.

Benieuwd naar de hele sleutel? Lees de volledige sleutel over de tienden in het boek ‘101 Sleutels’. 

Meer sleutels ontdekken?

Via de onderstaande link vindt u de andere sleutel previews.