Sleutel 93

geef en er zal je gegeven worden

Onze aardse economie is gebaseerd op schaarste: er is niet genoeg. Daarom is het in het natuurlijke ook onverstandig om iets weg te geven. Als je honderd euro hebt en twintig euro weggeeft, hou je minder over. In Gods economie, de bovennatuurlijke economie, is het echter andersom. Deze economie is niet gebaseerd op schaarste, maar op overvloed: er is meer dan genoeg. Door te geven krijg je deel aan deze overvloed. Als je twintig euro van jouw honderd euro weggeeft, heb je daarna in het na- tuurlijke wel minder, maar God zal het aan je teruggeven.

Door te geven krijg je deel aan de overvloed in Gods economie

Jezus zegt: GEEF EN AAN U ZAL GEGEVEN WORDEN: een goede, vastgedrukte, geschudde, overlopende maat zal men u in de schoot geven, want met dezelfde maat waarmee u meet, zal er bij u ook gemeten worden.
(Lukas 6:38 HSV, hoofdletters van auteur)

 

You can’t outgive God. Oftewel, je kunt nooit meer weggeven dan God jou teruggeeft. Het betekent dat je nooit in de problemen komt als je geld geeft aan Gods doelen. God doet wat Hij zegt. Als Hij belooft: geef en je zal gegeven worden, dan maakt Hij dit ook waar.

 

De ondernemer LeTourneau gaf negentig procent weg van wat hij verdiende en hield tien procent voor zichzelf. Hij zei daarover: “I shovel [money] out, and God shovels it back…but God has a bigger shovel!” Vrij vertaald: Ik geef geld met bakken weg, maar God schept het geld weer terug in mijn bak. En Hij heeft een grotere schep.

Ik geef geld met bakken weg, maar God schept het geld weer terug in mijn bak. En Hij heeft een grotere schep

Het is belangrijk dat de wetmatigheden die God geeft voor jou geen theorie blijven maar werkelijkheid worden. Door het uit te proberen ga je het effect ervan merken. Als je ervaart dat het werkt, verandert de theorie van de wetmatigheid voor jou in een openbaring: je bent overtuigd geraakt van de waarheid omdat je hebt gezien dat het werkt. De eerste stap naar openbaring is dat je de wetmatigheid bewust gaat toepassen. Geef bewust en let vervolgens op wat er gebeurt. Zo kun je door eigen ondervinding tot de conclusie komen dat Gods wetmatigheid werkt.


Benieuwd naar de hele sleutel? Lees de volledige sleutel in het boek ‘101 Sleutels’.

Meer sleutels ontdekken?

Via de onderstaande link vindt u de andere sleutel previews.