Sleutel 28

God geeft het vermogen om welvaart te creëren

Deze sleutel is misschien wel mijn favoriet als het gaat om ondernemen met Bijbelse wijsheid. Deze Bijbeltekst geeft namelijk inzicht in de manier waarop God ons wil zegenen en wil voorzien in alles wat we nodig hebben. Niet door bankbiljetten van vijftig euro uit de hemel te laten neer dwarrelen, maar door ons te zegenen met ideeën, wijsheid, plannen en mensen die op ons pad komen. Hij geeft ons zo het vermogen om zelf welvaart te creëren.

Ideeën en bijzondere ontmoetingen zijn vaak het begin van een stroom van zegen die God op gang wil brengen in je business.

Nee, u moet beseffen dat het de HEER, uw God, is die u in staat stelt om die welvaart te verwerven. (Deuteronomium 8:18 NBV)

Dit zei God tegen het volk Israël bij aankomst in het beloofde land. Jarenlang hadden ze in de woestijn gewoond, waar God hen elke dag van brood en water voorzag. Maar nu ze in Kanaän waren aangekomen, hoefde dat niet meer. Het land stond vol fruitbomen en bevatte voldoende tarwevelden, waterbronnen en grondstoffen waar ze zelf mee aan de slag konden gaan.

Vandaag de dag is dat nog steeds zo. Jij en ik hebben volop mogelijkheden om welvaart te creëren, maar we moeten ze wel zien. Het is belangrijk om alert te zijn op de ideeën die God geeft. Ineens borrelt er een gedachte in je op, een concept voor een nieuwe business of nieuwe kans. Neem dat serieus. Blijft het idee aanhouden, handel er dan op want het kan van God zijn, die jou zo in staat stelt om welvaart te creëren.

Je hoeft niet te wachten op dat gouden idee, je kunt beginnen met wat je al hebt.

Als ik dit vertel, krijg ik vaak reacties van herkenning. “Ja, inderdaad, ik krijg vaak ideeën of plannen voor mijn business”, hoor ik dan. Toch spreek ik weinig mensen die daadwerkelijk iets met hun ideeën hebben gedaan. Er waren altijd redenen om het niet te doen, met als gevolg dat er ook niets uit is voortgekomen.

Zelf heb ik geleerd om de ideeën die ik krijg op te schrijven. Als het idee me blijft bezighouden, kom ik in actie. Ik zet de eerste stappen en probeer het uit, om te kijken of het inderdaad een goed idee is. Zo is ook mijn eerste inkoopconcept ontstaan. Tijdens een seminar ergens in het land kreeg ik na de lunch ineens het idee. Ik zag het voor me. Snel maakte ik wat aantekeningen die ik later ben gaan uitwerken. Ideeën kunnen groot of klein zijn, de omvang maakt niet uit. Belangrijk is dat je in actie komt.

Soms hoor ik mensen zeggen: “Ik ben op zoek naar het gouden idee.” Ik zal je zeggen: dat is veel dichterbij dan je denkt! Je hoeft namelijk niet te wachten op dat gouden idee, je kunt beginnen met wat je al hebt. Begin maar eens met het inzetten van de talenten en vaardigheden die je van God hebt gekregen.

Benieuwd naar de hele sleutel? Lees de volledige sleutel in het boek ‘101 Sleutels’.

Meer sleutels ontdekken?

Via de onderstaande link vindt u de andere sleutel previews.