Sleutel 5

Zoek eerst het koninkrijk van god

Als ondernemer is het heel gemakkelijk om je mee te laten voeren met de waan van de dag. Je wordt ’s ochtends wakker en het liefst grijp je gelijk naar je telefoon. Even kijken of er nog berichten zijn. Wat staat er op de planning? Kan ik een deal sluiten, een nieuw idee doorvoeren? Daar gaat de adrenaline nog harder van stromen. Voordat je het weet is de trein alweer op stoom gekomen en dender je met volle vaart de week door. Je doet alles voor je business en je klanten, want je onderneming is je eerste prioriteit.

Onze eerste prioriteit is niet de onderneming, maar het Koninkrijk van God

Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden.
(Matteüs 6:33 NBV)

Ondernemen is geweldig en prachtig om te doen. Ik geloof ook dat het een door God gegeven gave is. Maar ondernemen is wel onderdeel van een groter plaatje: het Koninkrijk van God. Onze eerste prioriteit is niet de onderneming, maar het Koninkrijk van God. Binnen dat kader zijn we ondernemer en bouwen we aan onze onderneming.

 

Deze woorden van Jezus in Matteüs 6 bevatten een geweldige belofte en beloning. Alles waar je naar verlangt wordt jouw deel, als Gods Koninkrijk je eerste prioriteit is. Jezus zegt: “Waar je je ook zorgen over maakt, Ik zal het je geven. Als jij Mijn zaken doet, zorg Ik voor die van jou.”

Het Koninkrijk van God gaat over een leven met God waarin Hij de regie heeft

In 2010 sprak God tegen mij om een fulltime Bijbelschool te volgen. Dit leek mij onmogelijk. Hoe zou ik nog kunnen werken en omzet kunnen maken als ik de hele dag op school zou zitten? Maar God bleef aandringen en uiteindelijk besloot ik gehoorzaam te zijn. Ik vroeg toestemming om één dag te werken en die kreeg ik. In dat jaar verdriedubbelde mijn omzet, terwijl ik maar acht uur per week aan het werk was. Dat was Gods bovennatuurlijke voorziening.

 

Hoe kun je Gods Koninkrijk zoeken? Wat betekent dat eigenlijk? Het Koninkrijk van God gaat over een leven met God waarin Hij de regie heeft. Als God spreekt, dan doe je wat Hij zegt. Het is een leven waarin Gods prioriteiten voorop staan en Zijn prioriteiten de jouwe zijn geworden.

 

God wil voor jou de belangrijkste zijn. Maak Hem tot je eerste prioriteit. Dat begint door met God een relatie op te bouwen. Elke relatie heeft vooral behoefte aan tijd die je samen doorbrengt om met elkaar te praten. God wil met je praten, je wijsheid en richting geven, je helpen. Dat staat bij God voorop. Daarom is het goed om je relatie met Hem boven alles te stellen en iedere dag met Hem te beginnen. Vervolgens begin je te doen wat God tegen je zegt. Je hebt dan zijn Koninkrijk gevonden.

 

Benieuwd naar de hele sleutel? Lees de volledige sleutel in het boek ‘101 Sleutels’.

Meer sleutels ontdekken?

Via de onderstaande link vindt u de andere sleutel previews.